Met Boonen geniet je
van elk seizoen

psg_boshuis_camargue_skye_summer_5825

Al meer dan 40 jaar biedt Boonen haar producten aan met één doel: genieten. Genieten van mooi gefilterd licht in je woonkamer. Genieten van een frisse zomer in huis dankzij kwaliteitsvolle zonwering. Genieten van de zonnige dagen op je terras dankzij design tuin- en terrasoplossingen.
Winter, zomer, herfst of lente, met Boonen geniet je van elk seizoen.  

Bij Boonen werken we altijd op maat zodat je raamdecoratie, zonwering of buitenruimte perfect voor jou thuis gemaakt is. Ons doel bestaat erin om jou volledig te ontzorgen. Onze service vertaalt zich in gepersonaliseerd advies, een correcte opmeting en plaatsing en probleemloze nazorg. We gaan samen met jou op zoek naar een oplossing, die matcht met jouw stijl, noden en budget.  

De geschiedenis van Boonen

De mensen achter Boonen

BoonenTeam
1985
1986
1990
1999
2018
2022
IMG_4605
Het begin van een prachtig familieverhaal
Het succes-verhaal van Boonen start in 1985. Luc Boonen schrijft zorgvuldig zijn eerste paragraaf en richt Boonen op met een duidelijk doel: “Voor al uw rolluiken, zonnetenten, ramen en deuren in P.V.C. en aluminium, zonneblinden, luxa-flex, drapery en rollo’s”.

Je krijgt waar je voor werkt, en niet waar je voor wenst, is een spreuk die Luc op het lijf geschreven staat. Hij maakt meteen werk van een eerste publiciteitsstunt en bust persoonlijk 4000 handgemaakte flyers in Berchem. Deze actie brengt meteen de bal aan het rollen want kort nadien haalt Luc zijn eerste echte opdracht binnen.

Zo fier als een gieter schaft Luc in het aanvangsjaar van Boonen zijn eerste camionette aan.
IMG_4618
Een kersvers pand en een nieuw teamlid
‘t is gebeurd! In 1986 krijgt Boonen officieel zijn eigen stek in de O.L. Vrouwestraat in Berchem. Een mijlpaal om trots op te zijn! In september 1988 kiest Luc heel kieskeurig zijn eerste collega. Vanaf dat moment vormt Boonen een klein maar eens zo gemotiveerd team van twee.
Scherm­afbeelding 2023-04-05 om 13.55.15
Klinken op de eerste toonzaal
De eerste toonzaal is een feit. En dat zal gevierd worden! Luc en zijn vrouw Inge starten met volle goesting de voorbereidingen voor een openingsreceptie en een reeks opendeurdagen.

Een jaar later gooit Boonen het over een iets andere boeg. Ramen en deuren verdwijnen uit het gamma, waardoor de verkoop van zonwering en raamdecoratie de volledige aandacht krijgt. De nieuwe toonzaal barst uit zijn voegen. Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de wondere wereld van Boonen, breidt Luc al snel de openingsuren uit.
IMG_2831
Boonen wordt 15 jaar en krijgt een nieuwe thuishaven
Wie Boonen zegt, zegt groei. In 1999 is het tijd voor een nieuwe mijlpaal. Luc en Inge tekenen voor een nieuw pand op de Mechelsesteenweg 476 te Edegem.

In het jaar 2000 blaast Boonen 15 kaarsjes uit. De perfecte gelegenheid om naar buiten te komen met iets nieuws. Boonen vervangt hun gekende rode basiskleur naar een warm en mooi geel. Want dat is waar Boonen naar streeft: warmte en sfeer. En ja, ook nu is de gele kleur nog steeds een vaste waarde in de huisstijl van Boonen.
De toekomst van Boonen is gegarandeerd
In 2015 kan Boonen opnieuw rekenen op extra helpende handen. Schoonbroer Gert wordt aangenomen en vormt een belangrijke speler binnen het bedrijf.

In 2018 stapt Jeroen, de zoon van Luc, mee in het familiebedrijf. Jeroen is vastberaden om het levenswerk van zijn vader voort te zetten en Boonen verder op de kaart te zetten. Daarnaast staat het als paal boven water dat Jeroen een moderne wind zal laten waaien door het bedrijf. Of de toekomst van Boonen sterk in zijn schoenen staat? Daar mag je zeker van zijn. Opvolging gegarandeerd!

Ook drie monteurs vervoegen het team; inmiddels onmisbare schakels voor de uitstekende service waar Boonen zo bekend voor staat.
Renson 06/2022
Boonen Kontich
Een nieuw hoofdstuk in Kontich
Wederom krijgt de term familiebedrijf extra draagkracht en mag Boonen een familielid verwelkomen. Margot, de schoondochter van Luc en Inge, staat vanaf heden de klanten van harte bij met raad, kennis en advies. Met 5 bedienden (allemaal familieleden), vijf monteurs voor binnendienst en 5 monteurs voor buitendienst is Boonen sinds 2001 sterk gegroeid: tijd dus voor een nieuw hoofdstuk. Vanaf heden verwelkomt de Boonen-familie iedereen graag in hun nieuwe toonzaal te Kontich. Een plek waar je alle producten écht kan beleven in de grote indoor showroom en de gloednieuwe belevingstuin.

Wat onze klanten zeggen ...

Zeer tevreden over de professionele werking van firma Boonen. Van bij het onthaal in de winkel tot en met de plaatsing is alles perfect verlopen. De afgesproken termijn werd gerespecteerd. We kregen degelijke uitleg bij de bestelling en het opmeten. Dankjewel aan Nils en Filip voor de correcte plaatsing en vriendelijke uitleg over het gebruik van onze nieuwe screens. Het oogt mooi en voldoet helemaal aan de verwachtingen!
Liesbeth Leunckens
Screens
Zeer tevreden! Vooraf alles juist komen opmeten thuis en men had verschillende stalen bij zodat men de kleur goed kon kiezen op basis van huidige interieur. Ook de levering en plaatsing ging zeer vlot. Zelfs al het oude materiaal werd mee genomen zodat men niet zelf naar het containerpark moest met alles. Perfecte service, ruime keuze en zeer goede kwaliteit!
Evi De Wolf
Raamdecoratie
Al jaren klant en al jaren een top service! Boonen is een (familie)bedrijf dat kwaliteit, service en klanttevredenheid vooropstelt!
Jen De Clerck
Zonwering
Zeer tevreden over de plaatsing van een nieuw rolluik. Zeer vlotte respons, iemand is persoonlijk komen kijken voor opmeting en advies. Van zodra de bestelling klaar was , zeer vlot afspraak kunnen maken voor plaatsing. Plaatsing zelf correct en vlug gebeurd met netto en propere afwerking. Aanrader.
Oona Van Nieuwenhove
Rolluik
Wij zijn heel tevreden van de firma 'Boonen Zonwering'. Zeer correct, goede uitleg, betrouwbaar. Onze zonnetent is sneller geplaatst dan voorzien :). Ook de complimenten aan de plaatsers 'Filip en Niels'. Ze hebben heel goed werk geleverd: proper, coronaproef, vriendelijk.
Elise Op De Beeck
Zonnetent